Thursday, June 6, 2013

sakit





dah lama aku perasan some people bila sakit je cpt sgt melatah maksud aku mengeluh dan segelintir tu suka sgt update gambar ubat baru amik dkt klinik takpun update status kemain mcm sakit kronik. hm kenapa ye? terkadang aku fikir banggakah mereka ni? aku pun ade lah update 'headache or super headache' tp takde lah beria sgt. alhamdulillah jgk lah sbb aku jrg tau sakit sakit ni tp bila dah sakit tu sakit betul. mak pun tahu bila aku exam dia takut dua benda je, takut aku jatuh sakit satu lg takut emosi tak stabil hahaha. sungguh aku tak boleh belajar. bace lah byk kali bila dah sakit mmg tak masuk. wktu spm haritu aku demam panas besok nya kertas math dgn ict aku nangis beria dkt mak sbb nak study tak blh kepala pening sgt tp gagah jgk lah mlm tu aku study ict tp hm besok nya dgn pakai blazer yg tak penah penah aku pakai, aku jwb stgh jam je ict pehtu aku blah tak larat sgt. that is the worse moment ever! hasilnya aku dpt b ict huhu tp math gua a sbb gua kan minat math :))) scnd time demam time exam kat merbok aku rase wktu test bel. aku dah cuak badan panas, keluar je dewan aku berlari ke bilik sbb nak bg keluar peluh hehe pehtu aku duk belajar account plk dgn ani for the nxt paper. badan panas gila dgn tak larat nya gagah jgk lah sbb wktu tu tak faham sgt account. tp ape kan daya aku bkn nye robot, aku surrender tido kejap then dpt msj kate test tunda waktu tu sumpah bersyukur gila! hm pehtu ade sekali time final exam paper pad170 spt biasa aku nangis dulu dkt mak pehtu tido awal besok nya okay dah! hehehe see senang je hidup. tak payah nak telan ubat segala bagai. aku pulak jenis yg mmg tak mkn ubat bkn sbb takut. heyy aku kalau urgent nak sihat cpt baru aku telan sbb aku rase kalau demam skit skit ni tak payah lah. ubat tu sihat utk short term je. long term ubat tu memudaratkan. byk makan ubat tak elok tuk bdn tau! skrg tgh muda mmg tak nmpk effect dia satg dah tua baru lah tau. so kalau boleh tahan jgn mkn ubat, sila elak kan. kalau dah betul tak larat sgt jgn lah di tahan pulak. satu lg pesanan ringkas jgn mengeluh bila sakit. k ni kengkadang aku pun ade terbuat same. jgn mengeluh sbb sakit tu penghapus dosa dosa kecil. redha dgn segala ape ketentuan -Nya. jgn nak mengeluh sgt tak baik ok.








tazkirah ku agak panjang harini hahaha maaf segala salah silap
 the end ~






No comments:

Post a Comment