Tuesday, May 28, 2013

Kisah jam ~


dpt kan segera di online shop! bhaha jd promoter jap




Nice kan jam tu? Wuu wuuu aku jatuh cinta betul dkt jam ni bak kate omputih fall in love at the first sight aicewah gitu tp hmphh takde harapan den nak dapek jam gitu semua tu kehendak je nafsu haloba :(( But then aku tetiba teringat peristiwa aku dgn jam hahaha aku byk sungguh kenangan dgn jam. Serious. Aku jenis bila tgh jwb exam je jam mesti ade kat sebelah. Nak predict lah kekonon quest ni limit dia bpe jam and all that kihkih bajet kan tu dulu wktu sekolah bila masuk u ni takde lah predict beria cuma limit tu masih ade sbb takut tak sempat jwb yg lelain tu. Cerita nya waktu aku otw balik hostel dgn mereka yg tersayang secara tiba tiba nya ade yg dtg menyapa stail suprise dkt aku. Makanya aku terkejut lalu jam aku pecah wuu wuuu sedih gila woi tp depan member of course lah cover kan bt bt cool padehal hati dah berderai sbb tak silap aku lusa nya aku ade exam fizik. Hm aku bab bab sedih ni aku harus dan wajib call mak mengadu dulu, aku tak kisah dah junior dok pandang pelik sbb nangis kat public phone bahahaha tp tulah nama nya ibu dia faham perangai kita hati kita cemana. Nak di jadikan cerita lusa after exam fizik yg ku harungi tanpa jam tu mak msj hehe time ni aku senior so aku bwk henpon btw mak kate tdi dia ade hantar jam kat pak guard dia takmo masuk sbb tahu aku exam, cis ni lg satu hal aku sedih kenapa dah dtg tak jumpa dulu :((((((( Pehtu dgn hati yg lara aku balik dorm beserta kotak jam di tgn aku bukak dan wehuuuu mak beli jam casio yg aku nak sgt dulu!!!! Huhu terubat jiwa raga tp malangnya jodoh kami tak panjang. Waktu spm ke bila ntah jam aku hilang krn aku lupa nak amik dkt sinki setelah habis berwudhuk. Ok lepas tu aku tak berani nak mintak jam dkt mak dan tak berani nak beli jam memahal. Peristiwa jam hilang tu pun aku tak bgtau mak aku takut dia kiciwa. Ampun ya bunda dah mmg takde rezeki gamaknya. Skrg aku cuma pakai jam tepahape yg aku mintak ayahanda belikan wktu jenjalan kat bandung :(





ini lah dia cinta matiku..... oh ibu hehehe :)






Lagi satu dulu waktu sekolah aku ade crush dkt budak kelas sebelah hahaha budak yg jenis bila aku masuk kelas mesti ade cekelat kat atas meja aku dan siap di bukak, tggu mkn aje dan dia jgk lah yg suka berlumba dtg prep awal dgn aku bahahaha. Childish gila kan but nice moment woo. Waktu aku crush me-rushdgn dia, kami tukar jam pehtu aku ter-hilangkan jam dia huhu kisahnya aku tertinggalkan dkt dlm surau pulak. Cis serba salah dia tuhan je tahu, terpaksa aku pegi outing dgn mak abah semata mata nak ganti kan jam tu. Sejak tu dia tinggalkan aku dan aku tak berani nak pinjam brg org, lagi lagi yg berkaitan dgn jam. Fyi cerita ade tokok tambahnya hahaha dan aku doakan crush-ed aku tu bahagia di samping kekasih hatinya dan terima kasih atas cekelat anda selama ini hiks. Tamat sudah cerita. THE END.









No comments:

Post a Comment