Thursday, April 25, 2013

PRU 13



Random statement



Nama pun PRU13 so semua pakat nak berpolitik tak kira lah yg muda ke tua ke middle-age ke hehe habis penuh aku punya timeline dgn news feed. Kengkadang tu berbulu jugak lah aku membace nye. Hak bersuara lah katakan so biar jela but then aku jumpa statement atas tu. Ikutkan hati rasa nak reply aje tp satg bergaduh sbb berselisih pendapat kan so i think i want to make it clear. Ni pendapat aku jela kan. Duit yg kerajaan bagi tu dtg dari mana? Punca nya dari duit rakyat. Bila kerajaan bg tak kan kita berputih mate je nak tgk lgpun tu duit kita kan? Contoh nye sama je kalau boss kau bg iphone kau amik jgk kan sbb duit tu dtg dari hasil usaha kita kan? Bila pikir balik kalau lah kerajaan baru ni pembangkang yg pegang dan diorg bg duit kiranya kau tak amik lah gitu? Aku tak faham lah dgn pemikiran cenggini. Kate demokrasi so takde kena mengena pun sebenarnya dgn berapa kerajaan dulu bg ke ape semua tu sbb tu dah mmg tanggungjawab diorg bg equal distribution of wealth kat semua just bila masa mengundi tu undi lah ape pun atas dasar yg munasabah. Tgk parti tu adil ke bertanggungjawab ke out of the box skit tgk lah diorg ni ade ke tlg org kg naik taraf? Jgn pikir nak moden aje pikir dulu yg kat bwh tu. Hak masing masing kan. Aku tak kisah pun semua nak sembang politik tp pikir dulu selidik dulu ni tak dkt rmh dok bace satu paper tgk berita satu channel tu ja dari dulu smpai skrg dah lah tak search internet, dok pusing pusing tu ja. Org mcm tu nak berpolitik? Lagi satu ade yg kata "berterima kasihlah kita sbb kerajaan dah bg semua benda." Ye betul alhamdulillah lah syukur atas ape yg diberi cuma ade yg berpendapat kenapa takut nak berubah? Kenapa takut nak bg peluang dkt org lain? Mana kita tahu kot diorg lg bagus dlm mentadbir negara. Mungkin negara lg berkembang maju dlm tangan diorg? Kenapa tak bg peluang 5 tahun tu? Tak rugi pun bg peluang, belum cuba belum tahu kan. Sometimes, bg pendapat aku kerajaan ni tak boleh dipegang dgn org yg sama terlalu lama sbb diorg boleh jd gila kuasa. Ade yg okay tu okay lah ni yg tang tak okay dan kerja perabih duit rakyat ni yg problem sebenarnya. Ok tu jela kot niat sebenarnye nak clear kan statement yg atas tu je. Kesimpulan yg dpt di simpul di sini jgn  berpolitik secara membuta tuli. Berdiam diri lebih baik dari berkata kata ok haha sekian.








Mari doakan Malaysia akan lebih maju dan aman sentosa.









No comments:

Post a Comment