Thursday, December 27, 2012

Couple!





Assalamualaikum wbt and hi to my dear blogwalkers! Hm its about time I'm updating my blog. Ok I am definitely free now. No more boyfriend and no more couple-ing things. Alhamdulillah feels great to be free. First of all, dear Fadzli sy mintak maaf sy tahu awk byk terasa hati dgn sy. Sgt sgt lah bersalah dlm hal ni. Sy bt ni bkn sbb suka suka malah tak ade niat nak mainkan perasaan awk. Sy bt semua ni utk kebaikan kita jgk as a muslim. Mohon faham dgn situation ni, pls don't make it complicated dan akhir sekali mohon jgn terasa dgn post ni. You're such a great, honest, cool, 'manja', 'gedik' guy dat I ever know. Jgn sedih sedih, kalau betul awk syg sy, awak mesti tunggu sy dan sy nak tgk sejauh mana syg awk tu tp kalau awk kapel dgn org lain pun its okay. Mungkin awk bkn jodoh sy dan jgn rasa bersalah pulak nnti. Seriously I'm fine. Btw its my pleasure to know you and yes thank you for everything.  Kalau bkn sebab awk maybe sy tak berubah mcm ni. Dgn awk, sy dpt byk experience. Pahit manis gelap apa semua ada. Thank you. Again. Ok here we go again its good being single, Alhamdulillah. Sgt sgt bersyukur sbb dpt hidayah dan kuat utk tinggal kan dunia gelap tu. Its not an easy decision for me. Benda ni common things sebenarnya. Couple? Ok semua org tahu benda tu haram kan? Tp sbb kita syg sgt sgt dkt org tu dats why kita sedapkan hati kita dan jadikan dia halal. Even if kau kapel tapi tak jumpa, benda tu ttp salah kan? 






See dats my point! Zina ni byk betuk sebenarnya and kalau nak explain mmg panjang berjela lah cerita dia. Ok aku nak tekan kan dkt sini, aku bukan lah anti-kapel or whatsoever. Aku pun byk lg benda yg nak diperbaiki. Aku still bergaul dgn boys sesuka hati aku. Hey igt senang ke nak berubah secara seluruh. Aku dah la jenis yg em bergaul rapat dgn boys. Yes dats me. Chemistry aku kuat sikit dgn kaum adam ni, aku selesa sbb aku dah biasa so nak berubah tu sgt sgt lah susah but still aku cuba tapi step by step lah kan. Insyaallah.






Ehem aku suka part ni. Kalau ada jodoh tak kemana syg kamu tu. Doa doa dan berdoalah semoga jodoh kamu tu kuat dgn si dia. Di sini, sy sgt lah berterima kasih kpd kwn kwn yg support sy till now. You're the best! Friends till jannah, insyaallah. Dan sy mohon sgt sgt supaya iman ni kuat, takot satg kena ngorat mula lah naik hantu nak kapel balik ke. Nauzubillah. Tak mau tak mau. Itu semua zaman jahiliah, zaman skrg nak ngorat kawin terus ah mana main dah kapel mapel ni semua hekhek terasa diri ni sgt gatal bila tulis cenggini. Lili pls concentrate on your studies, lps degree baru pikir psl benda ni semua :)



Ps: Maaf atas bahasa rojak ku. Sebenarnya nak bt fully english sbb konon nak practice
 bg fluent sikit english aku ni tp haish susah pulak nak speaking bila masuk topik ni ngeh ngeh.
 Maafkan saya! ^ , ^






No comments:

Post a Comment